זרע

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/05/02 05:46 יח בסיון התשסב

שאלה

אני מוציא זרע לבטלה כל יום האם אני חוטא?

תשובה

הוצאת זרע לבטלה נחשבת לחטא חמור מאד, שנכתבו עליו ביטויים בסגנון חריף, כגון אלו, "כאילו שופך דמים", "כאילו הורג את הנפש" (נדהיג), והשו"ע (אבן העזר סימן כג, א) פסק ש"עוון זה חמור מכל עבירות שבתורה".
לפי הסמ"ק (מצוה רצב) הדבר אסור מן התורה משום "לא תנאף" כפי שדרשו חז"ל (נדה יג.) "אלו המנאפים ביד". ויש אומרים (תוס' ד"ה והא סנהדרין נט.) שאיסור זה כלול במצוות פריה ורביה, שממנה נובע איסור השחתת זרע. ומהרמב"ם (פכ"א מהלכות איסורי ביאה הי"ח) נראה שהדבר אסור מדרבנן ולכן עליך לברר מה הגורם לכך, כדי לחדול מכך מיד.