זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/07/10 15:06 טו באב התשע

שאלה

שלום הרב!

ב"ה אני וחבר שלי התארסנו לפני חודשיים.הוא בצבא וחזר רק סופי שבוע.

כל הזמן היה לנו ממש ממש קשה וערב אחד נפלנו לנגיעה ואני ממש מפחדת שהוא יחזור שוב לא נצליח לעמוד בפיתוי,נשאר לנו עוד חודש עד החתונה,איך אפשר לתקן,ומה אפשר לעשות כדי שלא ניפול שוב?

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

ראשית לכל, מזל טוב לרגל ארוסיכם, שתזכו לבנות ביתכם בשמחה וקדושה!!

א.לעניין שאלתך,
יש לדעת שאתם נמצאים בתקופה רגישה,
אמנם החלטתם להתחתן, וגם ערכתם אירוסין, וכולם יודעים שתהיו זוג נשואי בעזרת ה´,
אבל מבחינה הלכתית, אדרבא,בגלל הקרבה הנפשית יש להקפיד יותר.

אתם צריכים לקבוע לכם כללים וגדרים איך להפגש מבלי להגיע למקומות לא רצוים בזוגיות.
תבררו לעצמיכם באלו מצבים אתם עלולים למעוד ותשימו לכם גדרים,
למשל לא להפגש במקום מבודד, לא לדבר על נושאים שמעוררים ריגוש, לא להפגש מאוחר בלילה, וכן להגדיר לעצמכם מראש לכמה זמן אתם נפגשים.

ב.לחזור על הלכות ריחוק, בקיצור שולחן ערוך,

ג.להתפלל לא להגיע לידי ניסיון,

ובזכות זה תקימו בית שמח משמח וטהור,אמן!

בברכה,

דני ארגמן