וידוי על חטא עבר

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/09/11 16:07 ו באלול התשעא

שאלה

שלום לרב,

בימים אלו אני אומר סליחות, ומתוודה ומצטער על חטאי לפני הקב"ה,

לפני שנתיים, לצערי, נפלתי בחטא, שמבחינתי הוא גדול, וזה כואב לי עד היום,

עברו מאז שני ימי כיפור, וימי סליחות, התוודיתי והצטערתי על אותו חטא אז,

שאלתי, האם להמשיך להתוודות עליו גם היום, עדין אני חש בצער, או שעלי להפסיק להצטער / להתוודות עליו, בהנחה שנמחל לי עליו?

תשובה

בודאי שאם את מרגישה עדיין צער- סימן שהוא שלא נמחק החטא לגמרי, וראוי להתוודות עליו .
אין זה סותר את העובדה שהחטא נמחל כבר בשנים קודמות, כי המחילה היא לפי שיעור הצער והחרטה שלך, כנראה שהן לא היו שלימות ובע"ה השנה תצליחי להתגבר על החטא "עד הסוף".