וזרקו בני אהרון הכהנים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/02/16 15:35 כ באדר א'

שאלה

******אבי סביליה 15/02******

בסיום פרשת העקדה נאמר: ""וישב אברהם בבאר שבע"". ואז יש קטע שני ""ושחט אותו על ירך המזבח צפונה לפני ד', וזרקו בני אהרון הכהנים את דמו על המסזבח סביב"". ואז יש קטע שלישי ""יהי רצון מלפניך..."".

לא הצלחתי להבין איך הקטע השני נכנס לתפילה. הקטע הראשון זה סיפור העקדה והקטע השלישי זה בקשת רחמים בגלל סיפור העקדה. הקטע השני מדבר על בני אהרון הכהנים שהיו הרבה אחרי אברהם ולא ברור לי שני דברים:

1. מדוע הם נכנסו באמצע שהרי הם בתקופה אחרת ואינם קשורים.

2. מה מטרת הקטע הזה שהוסף?

תשובה

את הפסוק הזה כתוב לומר בגלל שכתוב במדרש שכל מי שאומר פסוק זה הקב"ה זוכר עקידת יצחק. לכן יש כאלו שאומרים אותו לאחר העקידה