התרחקות בדת...

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 07/09/16 06:12 ד באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב ,

האמת השאלה שלי מופנית לכל מי שחושב שיוכל לעזור . לפני כחודשיים התחלתי להתחזק ממש , הפסקתי לפגום בברית (זרע לבטלה) הפסקתי לפגוע ולהעליב אנשים התקרבתי מאוד והשבת נהייתה לי חשובה מאוד עד כדי שלא היה אכפת לי מה תגובת ההורין מכיוון שאנו בית חילוני , היה לי אדם שכיוון אותי כל הזמן ולקח אותי כביכול תחת חסותו ולכן התקרבתי מאוד לדת וגיליתי אותה כיום הוא לא נמצא ואני מרגיש מתרחק לאט לאט חוזר לשפוך זרע לבטלה שבת האחרונה לא שמרתי , פעם כשלא שמרתי זה הפריע לי מאוד , אני מתגעגע לטוהר של הכאב הזה כשאני מחלל שבת עד כדי כך שאני פשוט שומר , מעולם לא עשיתי את הדברים לבד , תפילות , שמירת שבת תמיד היה לצידי אדם שאיננו כאן , אני משתדל להמשיך לעשות מה שאפשר אבל עדיין מרגיש את הריחוק , מה אוכל לעשות כדי לחזור למה שהייתי פעם ? לאהבה לדת והתורה ולחזור מההתרחקות המיותרת הזאת , אני נואש ועצוב שאני נופל ליצר הרע הזה !

תודה כבוד הרב

תשובה

שלום
סליחה על האיחור בתשובה
עצם הרגשתך שאתה בצער על ירידתך הרוחנית אתה צריך לשמוח ולמנף את זה להתחזקות זה מראה שאתה סולד מהרע ונפשך לא הושחתה
יש להאמין בפנימיותך שיש לך נשמה טהורה ולהשתדל לחזור למסלול ביתר שאת גם ע"י קריאה בנושאים שאתה נכשל בהם
בהצלחה