השם רז

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 27/04/14 20:52 כז בניסן התשעד

שאלה

אני מאד מעוניינת לקרוא לבני שייוולד רז . הייתי מעוניינת לדעת אם השם הזה אפשרי? נאמר לי לא לקרוא בשם של 2 אותיות אך אני די נעולה על השם הנ"ל . ישנם הרבה ילדים בעלי שני אותיות כדוגמת טל, דן, גד, וכדומה . האם ניתן להתיר לי את השם רז?

תשובה

שלום וברכה,
אפתח בברכת הצלחה בלידה, ובעז"ה שיהיה בברכה ובמזל טוב.
לגופה של שאלה:
אין איסור לקרוא לילד בשם עם שתי אותיות.
כמובן שיש מעלה להעניק שם עם משמעות ערכית, כביטוי לצפייה, איחול או ברכה עבור התינוק.
אם תרצי עוד המלצות בחשיבה על משמעות השם לתינוק,
את מוזמנת לעיין במאמר של הרב שמואל אליהו בעניין נתינת שמות:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/8178
בברכה רבה,