הסוד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/08/10 22:55 כא באב התשע

שאלה

נחשפתי רבות לסרט ולספר הידוע "הסוד".

אני מאמינה מאוד בדברים שכתובים שם על חשיבה חיובית וההשפעות שלה אך האם מסתתר כאן משהו שסותר את הדת היהודית או אולי הוא בכלל חופף לדת

הרי לדוגמא כשמשה רבנו נתן אות ל10 המכות הוא האמין בליבו שבעזרת הקב"ה תבוא המכה על המיצרים וכך בכוחות היקום היא באמת נתקיימה.

אני בעצמי אינני יודעת אם מחשבותיי חלילה כופרות באמונה בקב"ה או שמא חופפות לאמונה ביקום......:\

אז מה בא קודם,"הסוד"או תורת ה'?

מבולבלתתתתתת

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.חשיבה חיובית היא טכניקה פשוטה שלא צריך ספר ולא סרט ולא דת חדשה בשביל זה.
זה ענין פסיכולוגי פשוט.

ב.כמו כל טרנד חדש, יש שם כמה דברים טובים שהיו ידועים עוד קודם שהתגלה ה"סוד".

ג.פסוקי קריאת שמע אומרים בצורה פשוטה:
אם שמוע תשמעו – ונתתי מטר ארצכם ,
כלומר : מה שמביא או לא מביא את הטוב זה הסיבה המוסרית ולא איזה שליטה של האדם על היקום ע"י מחשבתו.

ד.הרמח"ל במסילת ישרים פותח את ספרו כך : יסוד החסידות ושורש העבודה התמימה שידע האדם מה חובתו בעולמו- לאדם יש חובה בעולם הוא צריך ללמוד אותה ולקיים אותה
בספר מתוארת האמונה שלאדם יש כח לשאוב אליו את כל מה שהוא רוצה בעזרת מחשבתו-
האם באמונה הזו יש חובה? מאמץ? השתדלות? תיקון המידות? טהרת הלב?
או שמא רק משחק במחשבות!

בברכה,

דני ארגמן