המתנה בין בשר לחלב

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 21/12/05 19:00 כ בכסלו התשסו

שאלה

שלום!

אני מעט מבולבלת בענייני כשרות, ואני אשמח אם תוכלו להבהיר לי כמה דברים. (לפי הספרדים)

1.כמה זמן צריך לחכות בין בשר לחלב ולהיפך?

2.כמה זמן צריך לחכות בין בשר לדגים?

3.כמה זמן צריך לחכות בין חלב לדגים?

האם זה נכון שמותר לשטוף את הפה וללעוס לחם אחרי חלב ואז לאכול בשר?

תודה!

אני אשמח אם תענו לי במהירות האפשרית כי בזמן הזה אני נוהגת להחמיר כדי לא להגיע לעברה וזה ממש קשה.

אורטל!

תשובה

שלום לך

1. אחרי אכילת בשר או מאכל בשרי (למשל תפו"א שהתבשל ביחד עם בשר) צריך לחכות שש שעות לפני אכילת חלב. אם יש צורך אפשר להקל קצת ולאכול חלבי אחרי חמש וחצי שעות.
"יש צורך" זה למשל שקראו לי לאכול ארוחה חלבית וזה יהיה טורח למי שהכין לחכות עוד חצי שעה, או שאת אוכלת בחדר אוכל מסודר וזה זמן הארוחה.

2. אחרי אכילת חלב אפשר מיד לשתות משהו (מים או מיץ) לאכול דבר מפסיק (למשל לחם), ואז אפשר לאכול בשר. פעולה זו נקראת בלשון הפוסקים "קינוח והדחה".
אבל אם אכלו גבינה קשה (גבינה צהובה שזמן ההבשלה שלה הוא חצי שנה או יותר) צריך להמתיו אחרי גבינה כזאת שש שעות, כמו לאכול חלב אחרי בשר.

3. בין דגים לבשר ולהיפך, כמו בסעיף הקודם.(מספיק קינוח והדחה).

4. חלב ודגים, האשכנזים - מתירים לאכול ממש ביחד, הספרדים - מתירים אחד אחרי השני, רק לא ממש ביחד.

בברכה
יעקב סביר