המרת תקליט לדיסק

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 21/10/04 22:05 ו בחשון התשסה

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה.

ברשותי 2 תקליטים ישנים שנשרטו(תקליט ישן - לא דיסק!). נתתי אותם למישהו שיצרוב לי את תוכנם על דיסק, מתוך ידיעה ברורה שלא אשמע אותם יותר בפטיפון - אלא בדיסק. (אותו אדם גם ידע "להתגבר על הסריטות" בהעברת המידע - כך שבעצם היה אמור להיות לי קובץ שירים יחיד - כשר להשמעה מתקליטים שנקנו באופן חוקי).

כאשר הוא החזיר לי את הדיסק הצרוב היתה בעיה טכנית (השירים נצרבו כרצף אחד ולא במסילות נפרדות).

ביקשתי ממנו, תמורת תשלום כמובן, שיעשה את הצריבה מחדש במסילות נפרדות (כדי שאוכל להגיע לכל שיר בנפרד) והוא הסכים - אך ציין שאם אשאיר לו את הדיסק הראשון (בהם השירים מופיעים כיחידה אחת) הוא יוותר לי על התשלום. הוא ציין שהוא רוצה את זה לנכדים שלו ולא לשימוש מסחרי.

מכיון שלא הייתי בטוחה שמותר - העדפתי לשלם ולקבל אלי את שני הדיסקים - אך סיכמתי עמו שאבדוק את הנושא הלכתית.

שאלתי: האם מותר לי להשאיר לו את הדיסק (לצרכים פרטיים בלבד) ואז לקבל את כספי חזרה

(זה מה שהוא מעונין לעשות) או שעלי להשמיד את

הדיסק הראשון (שבו איני רוצה להשתמש).

אבקש עצה,

בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בסיטואציה הזו ובודאי שאין כאןנ שימוש מסחרי נראה שמותר. סוף סוף, גם מדובר בדבר ישן שספק אם הוא מצוי בשוק

בברכה
מאיר נהוראי