הלכות נידה לאחר לידה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 16/03/10 21:57 א בניסן התשע

שאלה

שלום רב ,

ברצוני לברר לגבי הלכות של נידה לאחר לידת בת . איך שומרים ? כמה ימים ? ואיך סופרים נקיים ?

תודה מראש ,

נטלי.

תשובה

שלום וברכה!

הימים שלאחר הלידה כל עוד יש דימום נחשבים לימי נידה וכל ההלכות השייכות בנידה רגילה שייכות גם בימים האלו. לכן נוהגים כל הדינים כמו בנידה רגילה עד שאישה תטהר ותטבול במקווה טהרה. כלומר איסור יחסים, איסור נגיעה, שמירה על הרחקות בימי הנידה וכו'. ברגע שיפסק הדם לגמרי (בד"כ זה לוקח בין חודש לחודש וחצי) עושים הפסק טהרה, סופרים שבעה נקיים לכל פרטיהם ודיניהם ואז טובלים במקווה. ברם במידה והדם יפסק מהר ותוכלי לספור שבעה נקיים, אך עדיין לא יעברו שבועיים מהלידה (דבר כמעט בלתי מציאותי) לא תוכלי לטבול עד תום השבועיים הללו.

בברכה,

חיים בריסק