הכשר

חדשות כיפה רבני כושרות 30/03/11 17:28 כד באדר ב'

שאלה

רציתי לדעת אם כשרות של קונדטוריה רולדין בכפר סבא טובה.

יש להם תעודת כשרות של רבנות כפר סבא והם אומרים שמשתמשים בחלב ישראל

תשובה

שלום וברכה!

המאפיה היא סניף של רשת ארצית שהיא ברמת כשרות רגילה.

כאן המקום לציין שיש מוצרים המכילים אבקת חלב ישראל אבל הם בכשרות רגילה, וזה כיוון שכל שאר חומרי הגלם ורמת ההשגחה הם ברמה של כשרות רגילה, הנושא הזה עלה לאחרונה לגבי מוצרים של מוצרי שוקולד של עילית
להלן קישור

http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=43543

חשוב לציין שבשוק העולמי היום אבקת חלב חו"ל עולה יותר מאבקת חלב ישראל מהארץ.

ולכן הרבה חברות עוברות לשימוש באבקת חלב ישראל.
אם זה השינוי היחיד שנעשה - כל שאר המוצר נשאר ברמה של כשרות רגילה, ולכן יהודי הצורך כשרות מהדרין - המוצר לא ברמה עליה הוא מקפיד
למרות שזהו צעד קדימה בכיוון הנכון

בברכה

www.kosharot.co.il