הילה והלכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 13:50 יט באייר התשסט

שאלה

בע"ה

שלום כבוד הרב,

חברה שלי הלכה 'לאבחון אסטרולוגי' ואבחון על פי 'הילה' במקום שאיננו דתי. רציתי לדעת מה דעת ההלכה על הנושא, האם מותר ללכת לאנשים שקוראים הילות? [בהנחה שמדובר באנשים שאינם שומרים תורה ומצוות] - או במקרה שלה, קריאת הילה על פי מכונה מיוחדת הקוראת 'הילות'?

- גם אם היא מרגישה שזה עוזר לה?

[אומר לה מה קווי האישיות שלה, במה היא יכולה להתקדם וכו..]

האם זה לא עיסוק בדברים לא לנו? האם זה מותר על פי ההלכה?

אשמח לתשובה מפורטת,

תודה.

תשובה

שלום

בין אם יש בזה אמת ובין אם לאו, זו אינה דרכה של תורה.
יש לדבוק בתורה ובעבודת ד', ובמקרה הצורך להיעזר במדע הרפואי או הפסיכולוגי המקובל בעולם, שנבדק אמפירית, ולא להסתבך עם דמיונות.
יש בכוחה של הדבקות בתורה למלא את האשיות בבריאות נפשית ולסייע לחיים להיות בריאים יותר וישרים יותר.

כל טוב