הוספת שם

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 30/01/11 21:58 כה בשבט התשעא

שאלה

דיברתי באחרונה עם הרב הקהילתי במקום בו אני גרה בקשר לשינוי שם לאחר שאיזשהו רב אמר לי שאני חייבת לשנות את השם כי הוא קצר מדי ולא של בחורה

הרב הקהילתי אמר לי בשום פנים ואופן לא, והקריא לי את דברי מלובאוויטש בקשר לסוגייה, בה נאמר שרק חולה מוסכן מותר להוסיף שם,

לרב הקהילתי לא היה הרבה זמן ולכן שכחתי לציין בפניו כי גילו אצלי תסמונת בשם 'שחלה פוליציסטית', אשר גורמת להפרעות קוסמטיות אצל נשים (כגון שיעור,אקנה) ובחלק מהמקרים קושי בילודה בעתיד (יש לציין שמדובר בהפרעה יחסית נפוצה, ואם תוכל לקרוא על זה על מנת לייעץ לי אודה עד מאוד כי אני כבר אובדת עצות) וציינתי כי אני מרגישה קצת תקיעות בחיי

האם יש צורך בהוספת שם בכל זאת למשהו נשי יותר, או להישאר עם שי? אני מבחינתי רק רוצה לעשות את הדבר הנכון ולא משנה לי איזה שם, תודה על זמנך

תשובה

אין צורך להוסיף או לשנות שם, אבל בהחלט כדאי שתעמדי בקשר עם רבני פוע"ה שהם מומחים בכל הקשור לפוריות והלכה, והם יודעים המון בנושא של שחלות פוליציסטיות (PCO) ויוכלו לתת לך עצות טובות ומועילות, וגם לוודא שרפואית את מקבלת את הטיפול הטוב ביותר.