הדרכה מול כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 12/07/03 16:25 יב בתמוז התשסג

שאלה

בס"ד

לרב שלום, אני מדריך בבנ"ע כבר כמעט שנתיים בן 17 מהדרום, הבעיה היא שאבי מתנגד לאחרונה משום מה לבנ"ע והוא דורש ממני לפרוש מההדרכה בהקדם האפשרי, הבעיה היא שכרגע אין לי אפשרות לפרוש בלי לגרום נזק רציני לשבט. קשה לי להאמין שאני אצליח לשכנע את אבא שלי להסכים עם בנ"ע. אגב הבעיה של אבי היא לא אידיאולוגית אלא בעיה של נוחות כי לדעתו אני משקיע מדיי.

אני לא יודע האם לפרוש או לא, אחרי הכל אם היינו עושים רק מה שנוח איפה היינו עכשיו? אבל עדיין יש לי את בעית הכיבוד הורים? או שמא יש דברים חשובים יותר מכיבוד הורים, הרי כדי לקיים מצווה אחרת ממרים את פי ההורים. האם אין בזה שליחות שבגללה יש סיבה להמרות את פי אבי?

אודה לך מאוד אם תחזיר לי תשובה מהירה ככל האפשר. בתודה מראש נעם

תשובה

לנעם שלום רב!
השאלה שאתה שואל היא רצינית ודורשת עיון ומחשבה, אינני חושב שאביך מתכוון שתפרוש לגמרי ומיידי כי הרי זה לא טוב לא לשבט ולא לך אבל יש מקום למצוא דרך מאוזנת יותר שמצד אחד לא תשעבד אותך לשבט יותר מדי ותאפשר לך לעסוק בלימודים ודברים נוספים ומצד שני לא להזניח את השבט.