הדרכה לתשובה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 25/09/12 08:22 ט בתשרי התשעג

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול בעניין תשובה לשמירת נגיעה. חבר שלי לשעבר ואני לא שמרנו נגיעה, אמנם לא קיימנו יחסי מין אבל לא רחוק מזה. עוד בסוף הקשר כבר הבנתי שזה לא נכון והתפללתי רבות לבקש את סליחת הקב"ה. אחרי שעשיתי תשובה בעניין בכל זאת זה קרה עוד פעם אחת אך מאז כבר נפרדנו וברוך ה' לא הייתי צריכה לעמוד בניסיון. הדבר הזה לימד אותי הרבה על מהות שמירת נגיעה וכל חודש אלול התכוונתי בסליחות הרבה מאוד גם לעניין זה.

השאלה שלי בעצם היא האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות, אני מרגישה שאני רוצה להתנקות לפני יום כיפור ולשים את זה מאחורי, לפתוח דף חדש. האם יש איזו תפילה, או משהו שאני יכולה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום
כוחות הנפש החרטה הקבלה שלא לחזור על כך בעתיד ועצם יום הכיפורים מכפרים ומטהרים את האדם מעברותיו.
בנוסף כדאי לקרוא את יסוד התשובה של ר' יונה וללמוד את הלכות תשובה ברמב"ם.

חתימה טובה
וכל טוב