האם מותר לתכנן חתונה שהאב באבל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/05/09 18:49 יז באייר התשסט

שאלה

בתי בת 26 התארסה לפני כחודש ותכננה להתחתן בנובמבר

אך מצבה של אימי הדרדר והיא לא תחזיק מעמד.

האם היא יכולה לתכנן את החתונה הוא שעליה לחכות.

ומה איתי האם אני יכול להשתתף בשמחתה ומה אם משפחתי האם הם יכולים להשתתף.

נא תשובתך בהקדם

תשובה

שלום
רפואה שלימה ומזל טוב.
אני מבין שאתה חושש שמא תהיה באבל בחתונת ביתך, והשאלה היא האם מותר לה ולכם לתכנן את החתונה כך, שהיא אולי תיפול בעודך באבל, ואם מותר באבל להשתתף בחתונה.

כל עוד שאינך אבל על אמך הי"ו, מותר לכולם לתכנן את החתונה.
במקרה שחלילה תהיה אבל לפני החתונה, תוכל לתכנן את החתונה, רק בדברים ענייניים, למשל רשימת האורחים וכו´ ולא בפגישות תכנון משמחות.
במקרה שהחתונה תהיה כשאתה אבל, תוכל להשתתף בחתונה, ויש מהאחרונים שכתבו שאסור להחמיר בזה ולהכאיב לחתן וכלה, אלא מצווה לשמחם ולהגיע.
אמנם, אם החתונה תחול בשלושים על אמך, כל שאר האבלים על אמך לא יוכלו להשתתף בשמחת החתונה, אלא רק בחופה, ולאחר החופה מותר להם לאכול בחדר נפרד באולם, ללא מוזיקה.
אך אם החתונה תחול לאחר השלושים, מותר להם גם להיות בשמחה שלאחר החופה, ולא צריכים לפרוש לחדר אחר.

רפואה שלימה ומזל טוב