דור ישרים

חדשות כיפה מכון שלזינגר 19/03/07 17:09 כט באדר התשסז

שאלה

שלום וברכה למכון שליזינגר,

אני בן 16 והייתי היום ביום הרצאות על תורה ומדע דברו שם גם על פעילותו של הארגון "דרך ישרים"אני מניח שאתם יודעים במה מדובר אז שאלתי היא- הארגון הזה קם כדי שלא ידעו כל אחד אם הוא נשאי ויהיה חשש להתפלגות, הכל טוב ונחמד כשנשאי ולא נשאית לדוג' נבדקים אך כששני נשאים יבררו לגבם כשיקבלו תשובה שלילית ידעו מיד ששניהם נשאים והנה חזרנו לבעיה הראשונה !כל מי שקיבל תשובה שלילית שהוא לא מתאים מיד יודעים ששניהם נשאים אשמח לקבל תשובה, תודה

תשובה

שאלתך מצויינת.

אך התשובה לכך היא פשוטה: כאשר שני בני הזוג נשאים, מה לדעתך עדיף: שלא ידעו על כך ויוולדו תינוקות פגועים ח"ו, או שהסכנה הזו תימנע במחיר של אפשרות (לא של ודאות) שהנשאות תיוודע. מה לדעתך עדיף?

עוד על סוגי הבדיקות להורים ולעוברים והבעיות הרפואיות וההלכתיות הכרוכות בהן, ראה מאמרם של ד"ר חנה קטן והרב יואל קטן 'שיטות חדשות באיבחון טרום לידתי בשליש הראשון של ההריון' - http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/shitot-2.htm
כמו כן לגבי דור ישרים, ראה מאמרה של ד"ר קטן 'בדיקות לפני נישואין- אגודת "דור ישרים "' - http://www.daat.ac.il/daat/refua/dor.htm

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין