גרירת גבינה בפומפיה בשבת/חג

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 26/09/11 08:53 כז באלול התשעא

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

ברצוני להכין בראש השנה סלט ובו גבינה מגוררת. ביום חול אני עושה זאת ע"י גרירתה בפומפיה.

א. האם מותר בחג לגרור אותה בפומפיה? אם לא, אז באילו דרכים ניתן (חיתוך לקוביות קטנטנות בסכין/ מעיכה בשיני המזלג/ פירור בידיים וכד')?

ב. האם הדין שונה אם ארצה לעשות זאת בשבת, או שאין הבדל בין שבת ליו"ט בעניין זה?

ג. השנה ר"ה סמוך לשבת. האם ניתן ביום שישי (יום ב' של ראש השנה) לגרור את הגבינה באופן המותר כדי להשתמש בה בשבת?

תודה רבה,

וכתיבה וחתימה טובה.

תשובה

אני מתנצל על כך שאני רואה רק עכשיו את השאלה.
לגופו של ענין:
בגבינה אין בעיה לגרד במגרדת, ולא בסכין.גם ביו"ט וגם בשבת.
ביו"ט הסמוך לשבת , מי שעשה ערוב תבשילין, יכול לעשות כל מה שצריך לכבוד שבת.