גניזה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 02/03/17 12:20 ד באדר התשעז

שאלה

שלום שוב הרב ולכל מאן דבעי.

**מחזיר שוב את השאלה מפני שהתשובות היו קצרות מדי ואני חושש שהתשובה השנייה במיוחד משתמעת לשתי פנים** אודה לך באם תואיל לכתוב לי תשובה טיפה יותר רחבה, או לפחות - תשובה שאצליח להבין ממנה את כוונתך. יש לי דפים בבית שאני רוצה לדעת מה לעשות איתם - האם לגנוז או לזרוק?

שתי שאלות בנושא גניזה:

1. האם ניתן לזרוק לפח דפים שכתוב בתחילתם 'בס"ד' או שמא יש לגנוז אותם?

2. בשבוע שעבר מצאתי עלון פרסומי-מסיונרי. בעלון מוזכר שם השם (י' קיי וו' קיי') ובאותו העלון מופיע שמו של אחד הדמויות מהברית החדשה (פטרוס למיטב זכרוני). השאלה שלי היא כזו - האם העלון דורש גניזה בגלל שמוזכר בו שם השם? האם ניתן פשוט לזרוק אותו לפח? (תוכן העלון הוא מסיונרי - אלוהים נתן את הכוח לנביא שלו לרפא חולים, לעשות ניסים וכו').

תודה רבה.

תשובה

שלום
צודק אח"כ ראיתי שחילקת כל שאלה לשניים
התכוונתי בשתי התשובות לא צריך גניזה
לא בס"ד ולא המיסיונרי
אפ' ספר תורה עם כל הדקדוקים שכתבו מין (נוצרי) ישרף