גנבת מבחן

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 19/12/05 18:25 יח בכסלו התשסו

שאלה

ב"ה

שלום, בבית ספרנו בנות גנבו טופס של מבחן שעתיד לבוא, ואני הייתי מודעת למעשה זה אך לא דיווחתי זאת לאף אחד מהנהלת בית הספר. האם חטאתי?

תשובה

שלום וברכה

טוב ויפה ששאלות מוסריות מעסיקות אותך.
למעשה, אי אפשר לומר שאת חטאת. אמנם המעשה עצמו ודאי אסור, ומי שעשו זאת נהגו שלא כהלכה. אך את, כמי שידעת על כל העניין כצופה מן הצד, אינך אחראית למה שעושות בנות אחרות. במקרה כזה, הטוב ביותר הוא, להודיע למורה, או להנהלת בית הספר. אבל אני לא הייתי מייעץ לך להודיע באופן גלוי כי את עלולה לסכן את מעמדך החברתי ולהקלע למצב מאד לא נעים כלפי בנות הכתה. לכן, הטוב ביותר הוא לכתוב מכתב אנונימי, לפרט בו את פרטי המקרה (לפי שיקול דעתך תחליטי האם גם לנקוב בשמות או לא) ולהעביר את המכתב להנהלה.

כך תוכל ההנהלה לטפל בעניין מבחינה חינוכית, ולא יתקבל רושם שחוטא יוצא נשכר.

חנוכה שמח וחודש טוב

יעקב סביר