גיסי עובר על נגיעה - מה לעשות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/02/06 09:52 כב בשבט התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי גיס בן 20 שיוצא כבר כשנתיים עם מישהי. הם לא שומרים נגיעה כלל. בעלי ואני מאד מתלבטים מה לעשות ואיך לדבר איתו בלי שהוא ירגיש ש"נכנסים לו לחיים". אשמח לקבל עצה מה לעשות ואיך אפשר לדבר איתו.

תשובה

בס"ד

אוי זה קשה.

היצרים פועלים בגיל הזה במרץ כל כך גדול ובמיוחד שזה אסור "מים גנובים ימתקו". כשאדם כבר נכשל בעבירה היא נעשית לו כהיתר. עבירה גוררת עבירה וגוררת עוד עבירה ועוד ועוד ועוד.

אין לכם שום סיכוי לעשות את העבודה הרוחנית הזאת במקומו של הגיס.
אם הוא לא יעשה את זה - דבריכם יהיו לשוא.

על זה נאמר "טובה מרדות אחת בתוך ליבו של אדם יותר ממאה תוכחות".

אתם צריכים להביא מרדות אחת בליבו. להביא אותו להבין שהמשחקים הללו הם נחמדים ו,,,,, הם אלה שיעמדו בדרכו בעתיד. האם הוא מוכן לשעבד את עתידו בשביל שנתיים של נהנתנות?

חבל.

עוד אמרו לו כי הוא לא חייב לשחק את המשחק המטופש של העולם החילוני. משחקים בבחורות עד גיל שלושים ומתחתנים שחוקים אחרי כל כך הרבה חוויות מיניות.

בונים בית בלי אחדות. ואם יש שם כמה רגעים של אהבה - הרי זה משובח. אבל איך אפשר להיות ביחד כאשר כל אחד בא עם מטען כל כך עמוס של רגשות של בני זוג אחרים?

יש אפשרות להיות מיוחד. שונה מהחבררה החילונית הסובבת. להיות כמו אבא וסבא וסבא של סבא וכמו כל הדורות שלפנינו הם התחתנו בגיך צעיר ולא הפסידו את החיים - להפך הם הרויחו ובגדול.

יש אפשרות להתחתן ולעשות את הכל בקדושה. רגע למה לא?