בת מלך!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 28/02/11 17:42 כד באדר א'

שאלה

שלום וברכה, אני לומדת באולפנא ומתוך אמונה בה' ובתורתו אני משתדלת לפעול למען הנקודה העיקרית=ארץ ישראל.בעקבות כך נתעוררו אצלי שאלות רבות בתפקיד האישה במצווה זו.

כידוע כח נשים הוא גדול ובגמרא ובתורה מובאים מקרים בהם נשים נפגעו בצניעותן למען מטרה מסויימת, וגם הרב מרדכי אליהו זצוק"ל שעודד את נשות הדסה וכו'..

חשוב לציין שכל זאת בנוסף לתפילה!

ועוד שאלה-מה לעשות אם ההורים לא מסכימים בגלל שהם חושבים שנניח לישון בגבעות זה הפקרות(לא נובע מהשקפות שונות אלא מזווית ראיה אחרת. כמו:פעם לא היה מקובל שבת יוצאת מהבית)אשמח לקבל תשובה בהקדם וחשוב לי שהתשובה תהייה מכוונת ע"פ פסקיו של הרב אליהו זצ"ל!!

תבורכו!

תשובה

כבת אולפנא , יראת שמים שרוצה לעשות רצון ד' , את צריכה לקבל הדרכה כזו לא ממי שאינו מכיר אותך, שבודאי שאינו יכול לומר דבר שונה ממה שהורייך שמכירים אותך הכי טוב בעולם אומרים.
ראש האולפנא, מחנכת או מחנכת לשעבר- הם האנשים המתאימים לבירור כזה, והם יבררו עפ"י דרכו של הרב אליהו, מה נכון ומתאים עבורך, עפ"י מצבך הרוחני והאישי.