בשר וחלב

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 27/02/17 20:10 א באדר התשעז

שאלה

שלום וברכה,

בפרשת השבוע "משפטים" קראנו על איך עלינו (לעם ישראל) לזבוח לה'.

קראנו בשמות כ"ג פסוק 19 "רֵאשִׁית, בִּכּוּרֵי אַדְמָתְךָ, תָּבִיא, בֵּית יְהוָה אֱלֹהֶיךָ; לֹא-תְבַשֵּׁל גְּדִי, בַּחֲלֵב אִמּוֹ."

בנוסף לכך ה' מלמד את עמו, בשמות ל"ד, איך לעבוד אותו ולא אלוהים אחרים. ולהתרחק מאלוהי העמים אחרים "כִּי אֶת-מִזְבְּחֹתָם תִּתֹּצוּן, וְאֶת-מַצֵּבֹתָם תְּשַׁבֵּרוּן; וְאֶת-אֲשֵׁרָיו, תִּכְרֹתוּן" (פסוק 13) ובאותו הקשר ה' אומר לנו איך לעבוד אותו ובין היתר גם פסוק 26: "רֵאשִׁית, בִּכּוּרֵי אַדְמָתְךָ, תָּבִיא, בֵּית יְהוָה אֱלֹהֶיךָ; לֹא-תְבַשֵּׁל גְּדִי, בַּחֲלֵב אִמּוֹ."

בדיוק אותם המילים מפי ה' ובאותו הקשר. בהקשר זמבח לה'. זבח לפי רצון ה' ולא לפי איך שעובדים אלילים אחרים.

בויקרא פרק י"א, פרק שעוסק באוכל ומה מותר ומה אסור, ה' לא מוציא מילה על ערבוב בשר וחלב. ובמיוחד לא על השעות שעלינו לשמור בין אכילת בשר וחלב. וגם לא על כלים בשריים וכלים חלבים.

מדוע חכמינו שינו את דבר אלוהים ולא השאירו אותו בהקשר שה' צווה?

אינני מבין.

אשמח להבהרה.

בתודה רבה,

ירדן

תשובה

שלום
כתוב ג' פעמים בתורה לא תבשל גדי בחלב אמו
וכוון שאין מילה מיותרת בתורה גילו לנו חז"ל
1-איסור בישול (בלי קשר לאכילה)
2-איסור אכילה
3-איסור הנאה לתת לכלב וכד'
את צודקת כוון שכתוב בלשון בישול לכן רק מי שאוכל בשר וחלב שהתבשלו יחד עובר איסור מהתורה אולם מי שאוכל למשל נקניק וגבינה עובר על איסור חכמים לא איסור תורה
מקווה שהובהר אם לא ניתן גם לשאול בהודעות/ווטסאפ 0543074332