בשר וחלב

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/01/11 18:32 כד בשבט התשעא

שאלה

שלום שמי אמיר

ברצוני לשאול את כבוד הרב שאלה

ביום שבת אחרי סעודת שבת ואחרי שאכלנו עוף אמא הגישה בסיום הארוחה עוגה והיא אמרה שהיא פרווה אבל אחרי זה היא נזכרה שהיא הכניסה יוגורט לתוך העוגה וזה קרה אחרי שאכלנו מהעוגה

אני טרוד ממקרה זה ואני רוצה לשאול את הצעת הרב

תשובה

איסור אכילת בשר בחלב מן התורה הוא רק כאשר בושלו ביחד, (ובעוף זה אסור מדברי חכמים) .
ההלכה היא שגם צריך להרחיק בין אכילת הבשר לחלב, לפי המנהגים השונים (בין שעה לשש שעות , כידוע) אבל מי שקרה לו ובטעות אכל חלב אחרי בשר, אינו חייב לא בקרבן חטאת (לכשיבנה המקדש) וגם לא בתשובה של וידוי, אבל בהחלט - חובתו לשים לב ולהיזהר מעתה שבעתיים בענין הזה.