בריאות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 10/08/14 01:20 יד באב התשעד

שאלה

זה זמן מה אני משתמש בתוסף מזון סיני בצורת גלולה הקרוי "טייגר קינג" (אגב ללא טעם )על מנת לשפר את כח הגברא שלי.

לאחרונה נודע לי שתוסף זה מכיל תומר לא כשר המופק מסחוס של כריש, האם יש בעיה בשימוש אגב התוסף עוזר לי מאוד וגם לשלום הבית עבורי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,
לגבי שאלתך אודות הגלולה "טייגר קינג" מכיוון שהחומר שאינו כשר אין בו טעם, אינו אוסר את התערובת, כפי שפסק השולחן ערוך יורה דעה הלכות תערובות סימן קג סעיף א: "כל דבר שטעמו פגום, אינו אוסר תערובתו".

אך מכיוון שיש לחומר האסור תפקיד משמעותי בתורה, דין זה דומה למחלוקת בעניין כשרות הג'לטין. שהפוסקים נחלקו האם מותר לאכול מאכלים שמעורב בהם ג'לטין המיוצר מעצמות בהמה טמאה:

לדעת שו"ת האחיעזר (חלק ג סימן לג אות ה), ושו"ת זאת ליהודה (לרב יהודה לייב זלצר), שו"ת מלמד להועיל (חלק ב יו"ד סי' כד), עצי הלבנון (לר' יהודה ליב צירלסון), שו"ת הר צבי (יו"ד סי' פג) ושו"ת יביע אומר (ח"ח יו"ד סי' יא) – מותר לאכול ג'לטין, שנחשב כנותן טעם לפגם.

אך לדעת שו"ת משנת אהרון (ל-ר' אהרון קוטלר), שו"ת מנחת יצחק (יו"ד חלק ה סי' ה) ושו"ת אגרות משה (יו"ד ח"ב סי' כג וסי' לב) – אסור לאכול ג'לטין.

ומכל מקום, מכיוון שכאן מדובר על תרופה, והחומר האסור הוא רק מעורב בחומרי ההיתר - יש מקום להתיר את השימוש בתרופה זו.

ובשולי הדברים, שים לב שהתרופה שלך איננה מזויפתף כפי שכתוב ברשימת התרופות של משרד הבריאות אודות תרופה זו:
http://www.health.gov.il/Subjects/PharmAndCosmetics/pharm_crime/Pages/default.aspx

בברכה רבה,
הלל מרצבך