בחירת שם לתינוקת בעה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 19/01/15 09:09 כח בטבת התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב

אני בע"ה עתידה ללדת תינוקת עד כשבועיים

הנני מתלבטת בין השמות ענבר להילה

מה דעתך?

אשמח לתגובתך

המשך יום טוב

רויטל

תשובה

שלום וברכה,
אקדים בברכה שתזכי ללידה טובה ולתינוקת בריאה בכל התחומים.

לגבי השם ענבר, משמעות השם היא:
הרד"ק (הרב דוק קמחי) מבאר על הפסוק בתהילים (פרק מה פסוק ט): "מֹר וַאֲהָלוֹת קְצִיעוֹת כָּל בִּגְדֹתֶיךָ "
שהקציעות - מפיקים ממנו בושם שבלשון הערבים נקרא: "ענבר".
חומר זה היו מוסיפים לקטורת, והוא הנקרא "כפת הירדן".
יש גם ענבר שהוא חומר שמשמש כחומר גלם לייצור תכשיטים, קישוטים ותשמישי קדושה, כמו גם לצרכי מסחר.
צבע הענבר הוא גוון צבע צהוב או כתום נוטה למוזהב.

משמעות השם הילה הוא:
עטרה, אור, אור סביב השמש, תופעה אופטית של היווצרות מעגל סביב מקור אור, מעין טבעת אור הנוצרת סביב אדם או עצם.
התיאור הראשון של הילה מופיע בתנ"ך בספר "שמות" לגבי משה רבנו: "וַיַּרְא אַהֲרֹן וְכָל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, אֶת-מֹשֶׁה, וְהִנֵּה קָרַן, עוֹר פָּנָיו" (שמות ל"ד ל).

שתי השמות הללו לא מופיעות בכתובים כשמות של אנשים, אך אין זה מחייב כדי לתת שם לבתכם.

בין שתי השמות הללו, נראה לי שהילה מבטא יותר שאיפה לרוחניות, ויש לכך עדיפות, אך כמובן שהדבר לא מחייב.

ראיתי יש מישהו שכתב לקט עצות בבחירת שמות, אינני יכול לקחת אחריות על כל מה שהוא כתב שם.
אך אם תרצו ניתן לעיין:
http://www.orlanoar.com/?nav=open_send_center