בושם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/04/07 09:51 כז בניסן התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

קראתי בצעירותי ספר של חרדים (ככל הנראה) שמדבר בגנותו של הבושם.

אני תוהה אם אכן ישנה הלכה או החמרות הלכתיות בעניין.

אני מתייחסת בעיקר למצב של דייטים. (אני יצאתי כבר מס' שנים אך נמנעתי מכך).

עוד אציין- שפעמים רבות בשבת אני שמה מעט מאוד בושם לכבוד השבת.

אשמח לדעת מה מבחינה הלכתית וכן את רוח ההלכה.

אציין כי על פי רוב אני נוהגת בענייני צניעות על פי הרב אבינר (עד כמה שעולה בידי) כך שלעניות דעתי אין בי רצון "לחפף", אלא פשוט נראה לי שבדייטים המטרה מאוד מוגדרת. מאחר ויש עניין של מציאת חן.

תודה רבה ויישר כח על עבודת הקודש.

תשובה

אין שום בעיה וודאי שמותר. כמו כל דבר בחיים אם עושים אותו במידה ובטקט ולא מגזימים אז מדובר בהתנהגות הולמת ומתאימה.