אתר אינטרנט בשבת/''ויאמר'' בפתח ובסגול

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 20/11/09 02:24 ג בכסלו התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב-כבוד הרב!!

האם אני חייב לנעול אתר אינטרנט לפני שבת ו/או חג שלא יגלשו בו ?

מה ההבדל בתורה במילה "ויאמר" כשהאות מ' בסגול לבין כשהיא בפתח?

תודה רבה ושבת שלום!!!

תשובה

שלום

א. אני צריך יותר פרטים על האתר על מנת לענות על השאלה הזאת, כי זה תלוי בקהל היעד (גויים?), בהכנסות אם יש (כניסות=פירסום), בתוכן (אתר להחזרה בתשובה?) ועוד. לכן אם תירצה תפרט יותר (עד כמה שאתה יכול) ואשתדל לענות לך על שאלתך.

ב.בשאלה הזו נעזרתי ברבי ומורי לכל ענייני הלשון העיברית- הרב שמואל וינגרטן ממגדל העמק, וזו תשובתו:
ההבדל הוא לשוני בלבד ולא בפירוש: כאשר כתוב עם סגול, יבוא אחרי זה שם המדבר או זה שדיברו איתו, כמו "ויאמֶר יצחק" או "ויאמֶר אל משה". אך כאשר כתוב בפתח, המילה "ויאמַר" תהיה בסוף החלק של המשפט, כמו "וירא ויאמַר". חשוב לציין שישנם מקרים יוצאי דופן לכאן ולכאן ( למשל: "ויאמר אל תרד מצרימה" בסגול ולא בפתח). כמובן שאין להחזיר בעל קורא על משגה כזה, שכן זה לא משנה את המשמעות בקריאה, כך נראה בפשטות. עד כאן לשונו.

שפע ברכה והצלחה