אפיית בשר בכלי חלבי

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 16/03/10 09:39 א בניסן התשע

שאלה

אפיתי בטעות בשר בכלי חרס חלבי (השתמשתי בכלי פעם אחת לפני שלושה חודשים לאפייה חלבית)

האם יש תקנה לכלי או שעלי לזרוק אותו

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה!

האוכל מותר. לגבי הכלי - מדובר באיסור דרבנן מכיוון שהכלי אינו בן יומו ויש דין של בעל העיטור (מובא בב"י יו"ד ס' קכא) שבאיסורי דרבנן ניתן להתיר כלי חרס ע"י הגעלה שלוש פעמים. למעשה דינו של העיטור לא נפסק להלכה ורק מצרפים אותו במקרים של ספקות. לכן דינו של הכלי להשבר. ברם הרא"ש והשו"ע בעקבותו פסקו שאם זורקים את הכלי לכבשן האש גדול כמו זה שיוצרים בו כלי חרס (לא בתנורים שלנו, אלא בתנור תעשייתי), אז ניתן להכשיר את הכלי. נראה לי שהפתרון של כבשן האש בעבורך אינו מציאותי.

בברכה,

חיים בריסק