אמונה

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 19/12/05 16:14 יח בכסלו התשסו

שאלה

אני בת 14 בכיתה ח

ורציתי לדעת מה אתה חושב על הדברים שיאמרו עכשיו

אני בחורה דתייה ואני מאמינה בדת

תמיד אני חושבת כי אם אני אאמין בדת ה' יעזור לי בלימודים וכו..

אך הדבר לא קוה הלימודים לא מצליחים לי

ואני לא מבינה מדוע ה לא עוזר לי..

אני מפסיקה להאמין (לא לגמרי כמובן) אבל אני מרגישה הרבה פחות מחוברת כאילו קצת כועסת למרות שאני יודעת שאין לי סיבה..

מכיוון שה עוזר לי להיות בריאה וכו

אם תוכל לענות לי אשמח מאוד מאוד!!!

תשובה

בס"ד
ליהי!
שאלת שאלה חשובה. הרבה מאיתנו היו רוצים שה' יעזור להם וייתן להם, את מה שיבקשו. אחד רוצה להיות עשיר, האחר הצלחה בלימודים ואחד לטוס לירח. ומה יקרה אם כל אותן בקשות לא יתגשמו האם הדבר יגרום לנו פחות להאמין? חס ושלום ואספר לך משל קצר.
ילד אחד, האמין שאביו אוהב אותו יותר מכל, וכל מה שיבקש ממנו- יקבל. והנה יום אחד ניגש הילד לאביו ואמר: "אבא אל תשכח לקנות לי את האופניים היפים שראינו אתמול בחלון הראווה". אך מה רבה האכזבה כשחזר האב הביתה בידיים ריקות, בלא האופניים. האם דבר זה יגרום לבן לאהוב פחות את אביו? האם האב לא קנה את האופניים משום שאינו אוהב או חושב על בנו?ודאי שלא! וכאן אענה לשאלתך. כאשר אנחנו מבקשים דבר מה' אנחנו צריכים לזכור מספר דברים:
1.ה' לא ייתן לנו את הדברים שאנו מבקשים ללא מאמץ, הוא רוצה שנעבוד בשבילם. כך נהיה שמחים יותר ממה שנקבל כי השגנו אותו בכוחות עצמנו. לכן כשאנו רוצים הצלחה בלימודים חשוב שנלמד היטב כדי שה' יוכל לעזור לנו להצליח.
2.צריך לדעת מה לבקש ושהדבר יהיה מגיע לנו באמת. אל יתפלא אדם אם מתפלל כל יום לזכות בלוטו וה' משום מה לא עונה לתפילתו...
3.ובסופו של דבר יכול להיות שנבקש בקשה לא גדולה והזמן יראה לנו בדיוק מתאים לבקש את אותה בקשה וה' לעומת זאת לא ייתן לנו את מבוקשנו. גם במצב כזה נמשיך להאמין ללא הפסקה. כי גם אם לנו זה נראה שממש מגיע לנו, יש עוד חשבונות רבים לה', שבגללם כנראה לא הגיע לידנו הבקשה. ומי יודע? אולי הבקשה כן התקבלה אך נדחתה פשוט לזמן אחר.
האדם תמיד מאמין אך לפעמים יש דברים שמסתירים את האמונה הזו. לכן חשוב לשאול שאלות ולקבל תשובות על מנת שהאמונה שבנו תחזור להאיר.
בהצלחה
ברק
לבירורים נוספים:b1a10@walla.com