אחי הגדול נופל בעינייני צניעות. מה לעשות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/03/06 19:13 כב באדר התשסו

שאלה

שלום.

יש לי בעיה מאוד עדינה, ואני אשמח מאוד אם לא תפרסמו את השאלה שלי.

אחי הגדול הוא בן 25 וחצי, מובטל, רווק, והוא נכה שכלית. זה לא משהו שמגביל אותו מאוד מבחינה פיזית, אלא יותר מבחינת המחשבה. זה נקרא "רפיון שרירים".

ההורים שלי יודעים על הבעיה, אבל לא עד כמה היא חמורה.

זה התחיל כשהכנסנו אינטרנט הביתה כי אחי הגדול היה צריך אותו לעבודה שלו, ואני השתמשתי בו גם, וככה כולם השתמשו בו - חוץ מאחי, שלא נתנו לו את הסיסמה כדי שלא ישב על המחשב כל הזמן. אבל מדי פעם הוא ביקש מאחד מאיתנו שנפתח לו את האינטרנט ונתנו לו. עד שיום אחד נכנסתי לחדר ומצאתי אותו מול אתר לא הכי צנוע במיוחד...

בקיצור, ההורים שלי גילו את זה וביקשו מאיתנו לא להכניס אותו כל כך לאינטרנט, אבל אנחנו לא ממש יכולים להגיד לו לא... ככה שלפעמים אנחנו כן נותנים לו.

חשבתי שזה כבר הסתדר, אבל אתמול מצאתי אצלו בחדר מגזין בסגנון... משהו ממש מגעיל. כמובן שישר זרקתי את זה לפח, אבל אני לא יודעת מה לעשות. לספר להורים שלי? לדבר איתו?

בת'כלס הוא אדם ממש מסכן. הוא לעולם לא יתחתן כי הוא לא יכול לפרנס משפחה והוא לא אדם יציב...

מקווה שתוכלו לעזור לי...

תודה מראש.

רעות.

תשובה

בס"ד

הפתרון הוא כפול
א. להוציא את האינטרנט מהבית
ב. למצא לו תעסוקה מעשית או תעסוקה על מחשב