אבקת חלב נוכרי

חדשות כיפה רבני כושרות 10/03/11 21:27 ד באדר ב'

שאלה

שלום הרב!

אני הייתי בקורס של הכושרות אצלכם והרב אמר לנו שיש בעיה במוצרים של אבקת חלב נוכרי שרשום עליהם ברכיבים:מלבין,שמנת,חלב דל שומן וכו' .

1.אם זה באמת חלב נוכרי ולא אבקה אז איך נותנים לזה כשרות?

2.האם אתם יודעים על מוצרים מסוימים שכן רשום עליהם את כל הרכיבים של החלב שציינתי והם כשרים בוודאות?

תשובה

שלום!

אני מציע חעיין במאמר מעמיק בנושא רכיבי וחלבוני חלב באתר של תנובה. שם מוסבר ההבדל בין חלב נוכרי לאבקת חלב נוכרי וסוגי חומריםם שונים העשויים מחלב ומוצריו.
המדיניות בתנובה היא לתת הכשר על מוצרים שאף מעט מהרבנים מתירים - כמובן רק ברמה של כשרות רגילה. חוץ מחלב ניגר נוכרי שזה לא מתירים באף מוצר.

בכשרות מהדרין ההוראה היא הפוכה רק אם כמעט כל הרבנים מסכימים אז הוא יקבל כשרות מהדרין.

וכך הוא בכל מפעל ומפעל שניתן להכרעת הרב הנותן כשרות לקבוע את רמת הכשרות, רגיל ומהדרין.
למשל בהכשר OU של ארה"ב הם מתירים להשתמש בחלב נוכרי ניגר וזה ע"פ ההיתר של הרב משה פיינשטיין ( אג"מ יור"ד חלק א' סימן מז' ונכון גם לעיין ביור"ד חלק ד' סימן ד-ו' שזה רק בשעת הדחק)

בברכה
הרב משה כ"ץ
www.kosharot.co.il