תיקון חצות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/04/20 23:05 כא בניסן התשפ

שאלה

בס"ד.

שלום רב לכבוד הרב,

יש לי שני שאלות:

א) עכשיו בחודש ניסן כשאומרים רק תיקון לאה פשוט יושבים על המיטה? או משהו אחר?

ב) אני קם בחצות אומר את התיקון ואז ממשיך לישון. קראתי שמי שעושה ככה צריך ליטול ידים בלי ברכה ולברך ברכות התורה. האם גם בבוקר אחרי שקמתי אני צריך לברך ברכות התורה או שהספיק מה שקראתי בחצות הלילה?

תודה!

תשובה

שלום לך,

1. זה בסדר, המשך במנהגך.

2. לא מברכים ברכות התורה פעמיים.

או שתברך בלילה לפני תיקון חצות

או שבבוקר תכוון להוציא כל מה שתלמד עד למחרת בבוקר כולל לימוד באמצע הלילה

תזכה לשנים רבות נעימות וטובות

דוד לוי