תאריך פדיון שלושים יום

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/08/21 15:09 ז באלול התשפא

שאלה

שלום רב

תאריך הלידה הוא יב באב בשעה 3 בבוקר.

לפי חישוב יום השלושים ואחד יוצא יום שישי.

האם את הפדיון ניתן לערוך ביום חמישי בערב לאחר השקיעה (שהיום מתחיל מהלילה)?

תשובה

לשואל שלום,

ראשית כך נברך אתכם בברכת מזל טוב ובריאות שלמה ליולדת.

למעשה: לכל הדעות מותר לכם לערוך את הפדיון ביום חמישי אחר צאת הכוכבים.

הרחבה:

את הפדיון עורכים אחרי שמלאו לילד שלושים יום. במקרה שלכם זה קורה ביום חמישי אחר השקיעה וכך מותר מעיקר הדין לקיים את הפדיון.

חלק מהפוסקים (ב"ח וש"ך) כתבו שלא מספיק לחכות ליום השלושים ואחת, אלא יש לחשב לחומרא גם חודש לפי שעות מולד הלבנה. מולד הלבנה הוא אחת ל כ"ט ימים, י"ב שעות ותשצ"ג חלקים, הוי אומר: 29 ימים 12 שעות ו44 דקות.

במקרה שלכם, זמן זה יחול לפני שקיעת יום חמישי, ולכן עם כניסת יום השלושים מותר לבצע את הפדיון כדין לכל הדעות.

ראו ברכה בביתכם, נחת וקדושה.