שמיעת שירים בספירת העומר

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 01/04/17 22:24 ה בניסן התשעז

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום ,

רציתי לשאול אותך שאלה: אני באה ממשפחה אשכנזית ואני יודעת שבימי ספירת העומר אסור לנו לשמוע שירים, אבל לפני חודשיים חברתי ואני (חשוב לציין שחברתי יכולה לשמוע שירים) קנינו כרטיסים להופעה של זמר אהוב עלינו ורק עכשיו נזכרתי שזה יוצא על ימי ספירת העומר. שאלתי היא: האם אוכל ללכת להופעה שלו אע"פ שזה יוצא על ימי ספירת העומר? ואם לא, רציתי לדעת האם ישנן הקלות (כי אם לא אוכל ללכת זה יגרום לצער חברתי) ?

תשובה

שלום

הערה כללית שהרבה מתבלבלים בה זה לא קשור לימי ספירת העומר אלא למיתת תלמידי רבי עקיבא שיצא שמתו בימים אלו שכן ימי העומר עד שבועות ואילו מנהגי אבלות עד לג´ בעומר

גם לספרדים לא נהגו לשמוע שירים וכ"ש הופעות וכד´

אם זה בחול המועד מותר