שילוח טמאים - שאלה בלימוד

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/09/21 12:53 כג בתשרי התשפב

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון.

במדבר פרק ה ב

צַו אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וִישַׁלְּחוּ מִן-הַמַּחֲנֶה כָּל-צָרוּעַ וְכָל-זָב וְכל טָמֵא לָנָפֶשׁ

ספר החינוך מצוה שסב - מצות שלוח טמאים חוץ למחנה שכינה

מדיני המצוה מה שאמרו זכרונם לברכה ספרי כאן שהמצורע שהוא חמור בטומאתו שמטמא באהל חמור גם כן בשלוחו, והוא משתלח חוץ לשלש מחנות דהיינו חוץ לירושלם, וזבין וזבות ונדות ויולדות שאין טומאתם חמורה כל כך,

מה הכונה בבקשה חמור גם כן בשלוחו

תודה ממשה

תשובה

שלום משה,

הכוונה היא שדינו יותר חמוּר גם בהלכות הטומאה שלו וגם בהלכות השילוח שלו. שהרי הוא משולח משלוש מחנות, לעומת שאר הטמאים שמשולחים רק משני מחנות פנימיים.