שידוכים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/18 07:16 ב באייר התשעח

שאלה

שלום הרב

ב"ה זכיתי לחזור בתשובה ואני בתהליך כבר 7 שנים ואני משתדל כל פעם להוסיף בהדרגה עוד דבר בעבודת השם .

בזמן האחרון התחלתי לחשוב על פגישות שידוכים ובגלל שאני בא מהעולם החילוני , אני לא כל כך מכיר את העולם הזה, אז אשמח שתענה לי על מספר שאלות :

1. דרך מי אפשר לארגן פגישות שידוך?

2. אם יש אישה (ללא קשר לשידוכים) שמוצאת חן בעיניי, מותר לי לפנות אליה ולהציע לה להיפגש או שזה חייב להיות דרך מתווך?

3. אם אני רוצה קשר לטווח ארוך( לא להתחתן חודשים ספורים לאחר החתונה) , אני צריך להודיע לאישה לפני בפגישה?

תודה רבה, אתה ממש עוזר לי

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא וברוך הנמצא.

מסלולי השידוכים אינם קבועים. אם נערוך סקר כיצד הסובבים אותך הכירו את נשותיהם תראה שלכל אחד סיפור בפני עצמו, וקשה לקבוע מסלול שהוא הטוב ביותר. רבים עשו זאת דרך אתרים באינטרנט, דרך חברים, דרך פגישות במקומות לימודים וכדו׳. לכן, הטוב ביותר הוא לפעול בדרך של ״שלח לחמך״, כלומר - בכל דרך שנראית לך ומתאימה לך, ולא להתקבע בדרך אחת בלבד.

בוודאי שמותר לך לפנות באופן ישיר אם הדבר מתאים לך, ואם אתה חש שאתה רוצה שקודם כל יהיה מתווך שיבדוק את ההיתכנות - גם זה אפשרי. אין כללים.

אתה בוודאי חייב לומר לבחורה, בשלב מוקדם של ההיכרות, שאתה לא רוצה להינשא במהירות, כדי שלא להטעות אותה.

כל טוב והרבה שמחה