פסח

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 02/04/17 13:18 ו בניסן התשעז

שאלה

שלום רב

שתי שאלות לי בבקשה

1. לאחרונה הזמנו אכל לפסח ממקום כשר מוכר.

הזמנו פטה כבדים ורק בשבת שמנו לב כי המקום מוכר גם אורז.

אנו לא אוכלים קטניות בפסח.

לשאלתנו ענו במקום הזה כי הכבד שהזמנו נעשה בנפרד וכי יש להם מוצרים גם ללא חשש קטניות וזה אחד מהם.

האם יתכן דבר כזה? ניתן לסמוך?

2. בהינתן שנשאר לנו הרבה מאד אכל לא כשר לפסח ונבצע מכירת חמץ. האם חובה עלינו לרכזו במקום אחד או שניתן להשאירו במקומו ורק לסמן באופן ברור את כל המקומות במטבח בהם קיים עדיין חמץ שיימכר לנוכרי?

תשובה

שלום

גם אם נהגתם (גם אנחנו ) לא לאכול אורז צריך לדעת שאורז הוא לא חמץ אולם עליכם להמשיך במנהג שלא לאכול אורז

ברם כאן זה ספק אם יש אורז וגם בעל המקום טוען שנעשה בנפרד לכן אין חשש

לגבי מכירה ניתן שיהיה בכמה מקומות מסומנים ולפרטם במכירה