מעשר מדמי מילואים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/12/17 17:38 ו בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ב״ה נשוי ובע״ה אהיה אבא בפעם הראשונה ואנחנו גרים בדירה שכורה.

השנה התחלתי להיות סטודנט ואני עובד אחה״צ למשך שעתיים עד שלוש שעות ביום.

אני תמיד מפריש מעשר מהמשכורת שלי ומהמשכורת של אשתי.

בחודש שעבר הייתי במילואים למשך 26 ימים דבר הגרם לי לעבוד פחות ולכן קיבלתי משכורת נמוכה (שכמובן גם ממנה הפרשתי מעשר).

השבוע אני אמור לקבל דמי מילואים מביטוח לאומי ושאלתי היא האם אני אמור להפריש מעשר גם מדמי המילואים שאקבל מביטוח לאומי?

תודה מראש

תשובה

לשואל שלום

שמחתי לשמוע על הבשורה! יהי רצון שתחוו הריון מצמיח, בריא ומלא בשלום בית. אמן. ועוד יהי רצון שהולד יצא לאויר העולם בשעה קלה בעיתו ובזמנו. אמן.

ניכר מדבריך שאתה עובד קשה לפרנסתך.

בעניין מעשר כספים אין הבדל בין מתנה לבין משכורת. משניהם יש להפריש.

אלא, שחיוב מעשר כספים הוא רק לאדם שנמצא באיזון כלכלי ולא לאדם שנמצא בגירעון. אם לא מתאפשר לכם כלכלית להפריש מעשר הרי שאתם פטורים. (יש המחמירים לרשום הסכומים שלא הפרישו כדי להפריש בבוא הזמן, אך אין זה מן הדין)

כמו כן, לדעת הרב יעקב אריאל שליט"א שקלול המעשר הוא לאחר הוצאות חודשיות קבועות כגון משכנתא, החזר הלוואות, שכירות וכד'.

לסיכום: אין הבדל בין משכורת לדמי מילואים, אלא שיש לדון אולי אתם פטורים בכלל ממעשר במצב הנוכחי.

בהצלחה רבה בכל מעשי ידיך!