לשון הרע כדי להזהיר

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 25/01/18 12:23 ט בשבט התשעח

שאלה

בס"ד

שלום,

האם מותר לומר לשון הרע על בן אדם מסויים כדי להזהיר מפניו?לדוגמא אדם שמוכר בתים בזול אבל הוא נוכל הוא לא באמת מביא לאנשים את הבית שבחרו או המקום שבחרו ולא מחזיר להם את כספם וכו'

בנוסף האם מותר לספר לשון הרע על מישהו בלי לומר את שמו ובלי לרמוז מיהו?

תודה רבה!

תשובה

שלום

1. אזהרה מפני עוולה של אדם אחר אינה בגדר לשון הרע ואף רצוייה. כמובן, שצריך לאשש את העובדות כראוי לפני כן.

2.צריך לבחון מהי התועלת שתצמח מזה, סתם לומר דברי גנאי אפילו בעילום שם אסור.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה