ללמוד השקפה מתוך השו"ע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/17 17:15 יב בתשרי התשעח

שאלה

שלום הרב,

לפני ראש שנה הייתי בשביעור שהעברת בפ"ת בנושא 'הלכות תקיעת שופר כהכנה לר"ה'.

בשיעור טענת שאפשר ללמוד השקפה ומהויות שונות של מצוות באמצעות ההלכות המופיעות בשולחן ערוך. הסברת כי עצם כך שהשו"ע בחר שהמצווה מתבצעת באופן אחד ולא אחר אז אפשר ללמוד רבות על המצווה. כמו כן הצגת כמה מתודות בלימוד השקפה מתוך הלכות בכלל ובשו"ע בפרט.

שאלתי היא כזאת:

האם ישנם אנשים אישים שעוסקים בהנחלת שיטה זאת? נכתבו על כך ספרים? מממש קשה ללמוד נושא זה לבד. אשמח אםהרב יוכל להפנות למאמרים/ספרים/אישים שעוסקים בנושא.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אני לא מכיר עיסוק ישיר ואינטנסיבי בנושא זה.

ברם, זה מחלחל משני מקורות.

ראשון בהם הוא דברים שכתב הרב סולובייצי'ק לפני שנים רבות, על היות ההלכה המקום העיקרי ממנו ניתן ללמוד את מחשבת ישראל.

שני בהם הוא ההתחדשות העצומה של דרכי לימוד גמרא שיש בישיבות שונות, ברוחה של תורת ארץ ישראל: במעלות, ברוח תלמידיו של הרב שג"ר, אצלנו בישיבה ובעוד מקומות, בהן בונים קומות נוספות על הקומות הלמדניות המסורתיות, ושואלים גם את שאלת המשמעות של המיוצג בסוגיה עצמה.

על כן, ניתן למצוא הרבה מאוד התייחסויות לכך אבל לא בצורה מסודרת.

הלוואי.

כל טוב