ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 28/02/11 17:33 כד באדר א'

שאלה

שלום רב,

שאלה קצת ארוכה, מתנצלת מראש על האורך.

לפני כמה זמן הייתי בראיון עבודה, והתחלתי לשוחח שם עם בחורה חרדית מקסימה, כאשר סיפרתי לה שאני קוראת ברכות השחר בבקרים, היא שאלה, מדוע?? מאחר ואינני ממוצא ספרדי, וטענה כי רק ספרדיות קוראות ברכות השחר. האם זה נכון? האם יש סוג ברכות אחר שנאמר על ידי אשכנז? והאם עליי להפסיק? נא עצתך האדיבה.

תודה

תשובה

לא, אדרבא, ברכות השחר חשובות ביותר ויש דעות שגם מי שאינה מתפללת כל תפילת שחרית, צריכה לפחות לברך ברכות השחר, ולהודות ולשבח לד' על כל החסד שעושה איתנו בכל יום מחדש.