ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 16/03/10 21:25 א בניסן התשע

שאלה

שלום, רציתי לדעת אם יש ליום הולדת משמעות מיוחדת כלשהי (חוץ מזה שנולדת ביום זה..) וגם האם יש משהו שטוב להגיד\ ללמוד\ לעשות ביום זה.

2. איך אפשר להתגבר על פחד (אני מנסה לקרוא ספרים ולשכנע את עצמי שהכל לטובה אבל עדיין בפנים אני מפחדת מכל מיני דברים מה לעשות?)

באמת תודה רבה וחודש טוב

תשובה

שלום וברכה!

1. ביהדות אין משמעות מיוחדת ליום הולדת של האדם, מלבד יום הולדת שלוש עשרה לבן ושתים עשרה לבת. ברם מדובר ביום שטוב לעשות בו חשבון נפש וקבלה לעתיד לתקן מה שטעון תיקון.

2. במידה ומדובר במשהו שמאד מפריע ולא נראה כהגיוני, כדאי לפנות לעזרה מקצועית של פסיכולוג. לא צריך להתבייש או לחשוש מהטיפול, זה כמו ללכת לרופא ולטפל בבעיה מציקה.

חג כשר ושמח,

חיים בריסק