להיות מאמנת בחדר כושר מעורב

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 12/04/22 14:37 יא בניסן התשפב

שאלה

היי כבוד הרב,

אני בת 17 מגיעה מבית חילוני וחוזרת בתשובה כבר שנתיים,

אני מוציאה כעת בעזרת ה׳ תעודת מאמנת כושר שבהמשך חשבתי אולי לפתוח סטודיו *לנשים בלבד* , אבל כרגע בגלל שאני חדשה צריכים לראות נסיון אז רציתי להתחיל לעבוד בחדר כושר בתור מאמנת הקרוב לבית שלי שהוא מעורב גם עם גברים.

השאלה אם מותר לי להיות מאמנת שם שרוב היום אני רק יושבת ומשגיחה ומידי פעם הולכת להסביר לשואלים תרגיל פה או שם וכדומה, בונה להם תוכנית אימונים וזהו בערך.

אני יודעת שיש מחלוקות אבל זה משהו שאני ממש רוצה כי הרי האנשים שנרשמו שם לחדר כושר מעורב היו מתאמנים גם בלעדי (מגיעה צנועה כמובן)

השאלה שלי אם מותר לי להיות מאמנת בחדר כושר כזה או לא?

תודה רבה רבה ,וסליחה אם גזלתי מזמנך.

נ.ב

נכנסתי לתחום בעקבות בעיה רפואית שאותה ניתן להשקיט רק בעזרת הגדלת השריר ואימונים.

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך שאת חוזרת בתשובה. זכות גדולה ולא מובנת מאליה.

לגבי שאלתך, אם את שומרת על הצניעות שלך, יושבת ומשגיחה על המקום, ורק מסבירה לאנשים ששואלים על תכנית האימונים שלהם וכדומה, אינני רואה בכך בעיה הלכתית.

(יש לציין שאינני מכיר את ההווי שמתקיים בחדרי כושר, וייתכן שיש הבדל בין סוגי חדרי הכושר השונים).

בהצלחה רבה, ורפואה שלמה לבעיה הרפואית שציינת.