טיפולי פוריות ושבת/חג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/19 17:00 כב באייר התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני רווקה בת 33 וגיליתי לפני מספר חודשים כי מספר הביציות שלי מועט ויש צורך בשאיבה מיידית שלהן לטובת שימור אחרת לא אזכה להביא ילדים בעתיד (מדובר על מספר מועט של חודשים של פוריות שנשארו לי).

כעת אני עושה סבב של שאיבה שאמור להימשך כשבועיים של הזרקות כשבסופן שואבים את הביציות בניתוח (קטן). קיים סיכוי כי זה יפול על שבת-ראשון (חג שבועות). באם אדחה או אקדים ייתכן והדבר יפגע בתהליך. האם מותר לי לשאוב בשבת/חג האם אפשר לנסוע לבית החולים לשאיבה וכו?

תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בהצלחה גדולה,

יהי רצון שתזכי לחבוק פרי בטן במהרה.

קשה להתיר שאיבת ביציות בשבת, בשל העובדה שמדובר בפרוצדורות רפואיות שחלק גדול מהן כרוך בחילול שבת של ממש, ועל אחת כמה וכמה ליסוע בשבת לבית החולים.

על היסוד הזה צריך לדבר עם הצוות העוסק בפוריות, וניתן לתכנן את הטיפול באופן נכון שישמור על שני הדברים החשובים, גם יהיה לברכה, וגם לא יגרום לחילול שבת.

כל טוב ובהצלחה