הנקה בלי תחליף יום כיפור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/09/21 12:19 כג בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מניקה תינוק בן 4 חודשים שכרגע כנראה רגיש לתחליף חלב אם. אין לי חלב בשפע והכמות מדויקת למה שהוא צורך. אני שואבת ביום ומניקה בלילה.

התינוק נולד קטן בגלל בעית התפתחות ברחם וברוך ה׳ בזכות ההנקה הוא גדל אבל עדיין נחשב קטן לגילו.

האם עליי לצום באופן מלא או לשיעורין?

אני שמה לב שכשאני לא שותה החלב מתמעט משמעותית.

תשובה

לשואלת שלום,

במצב כזה שאין יכולת לתת תחליף, נראה שאת פטורה מהצום בגלל הסכנה לתינוק.

ההדרכה היא לשתות 3.5 ליטר ביום בשלושת הימים הקודמים לצום, ובצום עצמו לשתות לשיעורין משקה מזין (לדוגמא מיץ ענבים טבעי).

יהי רצון שיתקבלו תפילותינו ותהיו בריאים ושלמים