בצלצלים מוזהבים בשמנת

חדשות כיפה אחת מל"ו 19/04/07 00:00 א באייר התשסז

מצרכים

750 גר´ בצלי פנינה או בצלים יבשים זעירים, כף חמאה, ¼ כפית סוכר, מלח ופלפל, ½ כוס שמנת מתוקה, ½ כוס פטרוזיליה קצוצה.

הוראות הכנה

חולטים את הבצלצלים במים רותחים לשתי דקות. מסננים וקולפים. בקלחת רחבה (רצוי כזו שתכיל את כל הבצלצלים בשכבה אחת) שמים את החמאה, הסוכר והבצלצלים. ממליחים. יוצקים מים בגובה כס"מ וחצי מעל הבצלצלים. מביאים לרתיחה. ממשכיים לבשל עד שכמעט כל המים מתאדים. מנמיכים את הלהבה לבינונית ותוך כדי בישול מנענעים את המחבת כדי להפוך את הבצלצלים. מבשלים עד שהבצלצלים זהובים ומתחילים להשחים. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט. ממליחים ומפלפלים. מוסיפם את הפטרוזיליה. מערבבים. מגישים חם.

הערות

6 מנות לא להשתמש בבצלצלים מקופסת שימורים,
ואם כן - להרתיח כמה פעמים!

כתבות נוספות