מצרכים
סיר לחמין - בערך 10-12 ליטר, עדיף סיר רחב.
250 גרם שעועית לבנה ענקית
250 גרם שעועית אדומה
200 גרם גרגרי חומוס
8 בצלים
10-12 תפוחי אדמה
2.5 (שניים וחצי) ק"ג בשר לחמין (עדיף שריר)
200 גרם גריסי פנינה
שתיים וחצי כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף גדושה מאוד פפריקה מתוקה
מים רותחים
לקיגל:
חצי מכמות הבצל המטוגן (או פשוט ארבעה בצלים מטוגנים)
3 כוסות קמח תופח
3 ביצים
50 גרם מרגרינה מומסת
רבע כוס שמן
תפוח אדמה מגורר בפומפיה דקה
כחצי כפית מלח
כשליש כפית פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה
משרים את הקיטניות בקערה גדולה עם מים למשך כיממה. להחליף את המים כל 8-10 שעות.
משרים את הגריסים במים למשך כשעתיים, מסננים ושוטפים היטב.
פורסים את הבשר לפרוסות בעובי של כארבעה ס"מ ומטגנים משני הצדדים לצבע שחום. מניחים בקערה.
קולפים את תפוחי האדמה וחוצים או מחלקים לחתיכות בגודל של 6X4X4 ס"מ בערך. מניחים בקערה גדולה עם מים לכיסוי וכף מלח (אפשר גם כמה שעות מראש).
קולפים וקוצצים את הבצלים. מחממים שמן לטיגון בסיר המיועד לבישול החמין ומטגנים את הבצלים עד לצבע חום בהיר (מְעֶבֶר לזהוב). מוציאים מהסיר לקערה גדולה כחצי מכמות הבצל המטוגן(לא מכבים את האש, אפשר להקטין). משטחים את הבצל שנותר בסיר לשכבה אחידה. מסננים את הקטניות ממי השריה ומניחים אותן בשכבה על הבצל המטוגן. על הקטניות מניחים את פרוסות הבשר המטוגנות בשכבה אחידה כל האפשר. מניחים את תפוחי האדמה על הבשר. מפזרים את הגריסים המסוננים מעל תפוחי האדמה (שיפלו ברווחים ביניהם).
מערבבים בקערה גדולה כשני ליטר מים רותחים, 2.5 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, וכף גדושה פפריקה מתוקה. מערבבים ושופכים לסיר בעדינות. מוסיפים מים רותחים כך שיעברו את תפוחי האדמה בכשלושה ס"מ. מגדילים את האש ומכסים (שירתח).
לקערה עם הבצל המטוגן ששמנו בצד, מוסיפים את שאר חומרי הקיגל. מערבבים היטב. יוצרים כופתאות בגודל של ביצה גדולה ומניחים בסיר המבעבע מעל תפוחי האדמה בשכבה אחת. כשאין יותר מקום פנוי בסיר, מכסים, מקטינים את האש לגובה בינוני ומבשלים כחצי שעה.
מכניסים את הסיר לתנור בחום של 90-95 מעלות. מוכן אחרי 15-20 שעות.