הוריקן בגלל התנתקות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/09/05 21:02 כז באב התשסה

שאלה

קראתי בשם המקובל הרב דוד בצרי שהסופה בלואיזנה היא בגלל תמיכת ארצות הברית בגירוש היהודים מגוש קטיף. הוא אמר שהם גירשו יהודים - הם גורשו מבתיהם.

הם החריבו בתים של יהודים - בתיהם נחרבו.

הם קיוו להוריד את מחירי הנפט בעולם - כעת הם עולים פלאים.

קראתי את זה ב:

http://www.nfc.co.il/archive/001-D-79673-00.html?tag=10-22-37

האם זה יכול להיות?

תשובה

בס"ד

למה לא?

אם עם ישראל הוא העם שאלוקים אוהב יותר מכל עם אחר. אם הוא קורה להם בניו.
אם הוא אומר שאנחנו כמו "בבת עינו" - "יצרנהו כאישון עינו".
למה לא?

קרא מה כתוב בספר ישעיה פרק מט:
"וַתֹּאמֶר צִיּוֹן עֲזָבַנִי ה’ וַאדֹנָי שְׁכֵחָנִי: (טו) הֲתִשְׁכַּח אִשָּׁה עוּלָהּ מֵרַחֵם בֶּן בִּטְנָהּ גַּם אֵלֶּה תִשְׁכַּחְנָה וְאָנֹכִי לֹא אֶשְׁכָּחֵךְ: (טז) הֵן עַל כַּפַּיִם חַקֹּתִיךְ חוֹמֹתַיִךְ נֶגְדִּי תָּמִיד: (יז) מִהֲרוּ בָּנָיִךְ מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ"

אם כן למה שאלוקים לא ינקום בכל אלה שהיו שותפים כל כך פעילים בגירוש יהודים מבתיהם בארץ הקודש?
למה שאלוקים לא ינקום בכל אלה שפעלו נגד כל מה שכתוב בתורה בנביאים ובכתובים?

רק שאנחנו נפקח את העיניים.

אני לא אומר זאת מידיעה. אני לא מבין בחשבונות של הקב"ה, אבל בהחלט ברור לי שהעולם לא הפקר. ומי שהיה שותף לפשע הזה ישלם. (או שיחזור בתשובה באמת!)

והוא רחום יכפר עוון