שם לבן ליאם

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/10/16 10:32 כט באלול התשעו

שאלה

היי כבוד הרב,

רציתי לדעת לגבי השם ליאם לתינוק (ליאם עם קמץ).

אם השם טוב ולמקרה שצריך איזה שם רצוי להוסיף כשם שני.

שנה טובה

תשובה

לשואלת שלום
מזל טוב! תזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו בעיתו ובזמנו, ולגדלו לתורה ולמעשים טובים. אמן.
השיקול המרכזי בבחירת שם הוא [המשמעות]. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו [מטרה]. לכן יש חשיבות רבה לשמו של האדם.
מקור השם [ליאם] אינו יהודי. למילה זו אין משמעות בשפה העברית.
הייתי ממליץ למצוא שם אחר בעל משמעות חיובית בלשון הקודש, השפה בה נברא העולם.
בשולי הדברים, שמעתי מרב הבקיא בתורת הסוד שברגע ההחלטה על שם מסויים - מתנוצצת בהורים רוח הקודש.
כל טוב, בהצלחה!